KRALJICA LJETA: Jednostavni potez koji lubenici daje još bogatiji okus

No, glavna prednost ovog trika je što limunov sok može popraviti čak i lubenicu koja nije savršeno slatka.

  • Gastro

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Sočna i osvježavajuća lubenica je kraljica ljeta i uvijek donosi poseban užitak u vrućim ljetnim danima. Nema boljeg osjećaja nego kada se vratimo s plaže, iscrpljeni od sunca i soli, a u frižideru nas čeka rashlađena lubenica, spremna da nas osvježi.

Na društvenim mrežama možemo pronaći razne trikove kako da lubenica bude još ukusnija. Neki od njih su tek mamci za klikove i lajkove, a neki uistinu rade.

U zadnje vrijeme možemo vidjeti razne savjete kako dodatno popraviti okus lubenice, a jedan nas je toliko privukao da smo ga i sami isprobali.

Radi se o jednostavnom i jeftinom triku, a za realizaciju je potreban tek jedan limun. Ovaj mali dodatak može napraviti veliku razliku. Ako je lubenica slatka, nekoliko kapi limunova soka dodatno će naglasiti okus i učiniti ga još bogatijim.

No, glavna prednost ovog trika je što limunov sok može popraviti čak i lubenicu koja nije savršeno slatka i koja je pomalo gumena. Limunov sok osvježava i poboljšava okus te daje lubenici novu dimenziju svježine. Sve što trebate učinit jest preliti lubenicu s nekoliko kapi limunova soka i odmah ćete osjetiti razliku.

Ovaj trik puno bolje radi ako je lubenica rashlađena, stoga je, prije testiranja ovog trika, nekoliko sati držite u hladnjaku, prenosii Zadovoljna.hr. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...