DRAMA U MOSKVI: U eksploziji automobila-bombe ranjen ruski obavještajac....

U eksploziji je oštećeno još pet automobila, objavila je agencija.

  • Svijet

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Dvije su osobe ozlijeđene u srijedu u eksploziji automobila u sjevernoj Moskvi, sapćilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. Ruske novine Kommersant izvijestile su kako se radi o pripadniku rukse vojno-obavještajne službe (GRU).

Ministarstvo je saopćilo da je eksploziju izazvala detonacija neidentificiranog predmeta. Otvoren je kazneni postupak.

Nije otkriveno više detalja.

Državna novinska agencija TASS javila je da je Toyota Land Cruiser eksplodirala nedugo nakon što su muškarac i žena ušli u vozilo. Čovjeku su raznesena stopala, navodi TASS. U eksploziji je oštećeno još pet automobila, objavila je agencija.

Telegram kanal Baza objavio je da je autobomba eksplodirala u automobilu Toyota Land Cruiser pripadnika ruske vojne obavještajne službe GRU.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaj Baze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...