MACRON "PODGRIJAO" GLASINE: Celine Dion nastupa na otvaranju OI u Parizu?

U Pariz je stigla i Lady Gaga, još jedna potencijalna pjevačica na ceremoniji otvaranja

  • Estrada

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dao je naslutiti da će se pjevačica Celine Dion pojaviti na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu u petak. Kanađanka, jedna od najpoznatijih pjevačica francuskog govornog područja svih vremena, boluje od rijetke autoimune bolesti i već godinama nije nastupala. 

"Bila bi sjajna vijest da nastupi na ceremoniji na rijeci Seini u srcu francuske prijestolnice. Ona je velika umjetnica", rekao je Macron za France 2 TV. "Navodno je stigla u Pariz", intrigantno će Macron, ne iznoseći više detalja.

Dion, čiji je najveći hit My Heart Will Go On, objavila je u decembru 2022. da joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe. Nedavno je u TV intervjuu podijelila da to stanje može uzrokovati grčeve mišića bilo gdje u tijelu, zbog čega se primjerice događa da joj se ruke ili stopala smrznu. Ima problema s hodanjem i pjevanjem.

U Pariz je stigla i Lady Gaga, još jedna potencijalna pjevačica na ceremoniji otvaranja. Detalji o nastupima na otvaranju drže se u tajnosti.

Ni Dion ni Lady Gaga nisu potvrdile nagađanja. Celine je ranije natuknula da bi njen povratak na pozornicu mogao biti u Francuskoj.

"Odabrala sam da ću raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, uz svoj ljekarski tim. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovno vidjeti Eiffelov toranj", rekla je u aprilu za Vogue France.

"Četiri godine sebi govorim da se ne vraćam, pa onda da sam spremna, onda da nisam spremna... Kako stvari stoje, ne mogu ti reći da se vraćam za četiri mjeseca. Ne znam... Moje tijelo će reći", dodala je.

Ako Celine nastupi na otvaranju Olimpijskih igara, to će biti prvi nastup pop dive otkako je prekinula turneju i otkad izbjegava pojavljivanja u javnosti zbog sindroma ukočene osobe. Celine je već nastupala na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, kada je otpjevala The Power of Dream. Ceremoniju je pratilo 3.5 milijardi ljudi širom svijeta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...