DŽEMAL SMAJIĆ DIREKTNO: "Konakovićev NiP jedan od kočničara evropskog puta BiH"

"Licemjerno je prebacivati kompletnu krivicu na kantone a ne spomenuti Dodika s kojim zajedno vode državu“, istakao je Smajić.

  • Politika

  • 24. Jul. 2024  24. Jul. 2024

  • 2

Kao što sam najavio u nekoliko medijskih nastupa i diskusija u Domu naroda Prlamentarne skupštine BiH, vladajuća koalicija, a posebno Trojka, davala nam je lažna obećanja da ćemo u prvoj tranši dobiti blizu 140 miliona KM koji nam pripadaju iz Plana rasta, kazao je delegat (SBiH) u Domu naroda PSBiH Džemal Smajić.

To, navodi, nije bilo teško zaključiti jer je očigledno da procese u državi ispred Trojke vode nekompetentni ljudi bez iskustva i potrebnih političkih vještina da se nose sa izazovima koji su pred nama.

“Posebno je licemjerno da ministar Konaković, pominjući četiri kantona koji nisu podržali reforme, spominje Stranku za BiH bez ikakvog opravdanog razloga. Istina je da je NiP u koaliciji sa SDA u Unskosanskom kantonu također dao negativan odgovor na reforme. Dakle, Konakovićev NiP je jedna od stranaka koja je blokirala evropski put! Ni u jednom kantonu koji je dao negativnu ocjenu, s čim se ja ne slažem, SBiH nije u vlasti. I na kraju, glavni kočničar EU puta je SNSD, kojeg Trojka štiti kao koalicionog partnera. Licemjerno je prebacivati kompletnu krivicu na kantone a ne spomenuti Dodika s kojim zajedno vode državu“, istakao je Smajić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...