IZ SPARTAKA UOČI DUELA NA KOŠEVU: “Očekujemo tešku i dosta izjednačenu utakmicu"

Meč između Sarajeva i Spartaka igra se sutra na stadionu Asim Ferhatović – Hase uz početak od 21 sat.

  • Sport

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Sutra (četvrtak) na rasporedu susret drugog pretkola UEFA Konferencijske lige u kojem će Sarajevo na Koševu ugostiti ekipu Spartaka iz Trnave.

Bordo tim meč dočekuje u sjajnoj atmosferi nakon trijumfa protiv Aktobea, a sutra će ispred sebe imati još jedan veoma snažan tim.

Tim Spartaka danas je doputovao u glavni grad Bosne i Hercegovine, a večeras su predvođeni trenerom Michalom Gasparikom odradili i službeni trening.

Prije treninga trener tima iz Trnave obratio se bh. medijima i novinarima.

“Očekujemo tešku i dosta izjednačenu utakmicu. Mislim da je naša prednost što će se revanš igrati na našem terenu. Voljeli bismo da odigramo prepoznatljivu defanzivu, a isto tako i u napadu. Nećemo doći da se branimo i želimo postići gol. Ekipa je danas stigla avionom. Rano smo došli, odradili smo i videoanalizu. Taktiku smo pripremili u domaćim uslovima, a svrha današnjeg treninga je da se priviknemo na uslove na ovom terenu”, istakao je Gasparik.

Posebno se zahvalio navijačima.

“Zahvalni smo što nas naši navijači prate na svim gostujućim utakmicama. Sutra će ih biti manje nego navijača Sarajeva, ali se nadamo da ćemo ih čuti tokom utakmice i da ćemo ih dobrim rezultatom pozvati na revanš”, istakao je.

Svjesni su kako ih sutra očekuje dosta težak zadatak.

“Gledali smo dvije utakmice s Aktobeom, ali i više njih iz prošle sezone Sarajeva. U prvoj utakmici Sarajevo je igralo 4-4-2 i prepuštalo protivniku da ima loptu, ali mi se sviđa kako je Sarajevo odigralo u revanšu, sa inicijativom od prve minute. Sigurno je da će nam povrijeđeni igrači biti nedostatak, ali mislim da neće puno utjecati. Protiv Aston Ville smo isprobali dvije formacije s različitim igračima. Dosta toga smo isprobavali, a što se tiče zdravstvenih problema, ne bih puno o tome. Imamo dvojicu mlađih igrača, ali ne vjerujem da će nastupiti, no nije ni to nemoguće”, rekao je trener Spartaka.

Na susret se osvrnuo i kapiten ovog tima, iskusni Roman Prochazhka koji je već dva puta igrao protiv Sarajeva i to kao igrač Spartaka i Levskog. Zanimljivo, oba puta njegovi timovi su eliminisani, prenosi N1.

“Naravno, tih utakmica se sjećam, ali ostale su mi u lošem pamćenju. Očekujem slične mečeve, Sarajevo je nezgodan protivnik u Sarajevu je uvijek dobra atmosfera. Mislim da smo ovaj put spremni i znamo šta možemo očekivati. Drago mi je što naši navijači dolaze u velikom broju. Ovdje se teško igra, dobra je atmosfera, ali tako će biti i nama i to me raduje. Upozorio sam saigrače na to što nas čeka, Sarajevo je različit tim kad igra kući i u gostima. Ovi navijači ih guraju naprijed”, rekao je Prochazkha.

Meč između Sarajeva i Spartaka igra se sutra na stadionu Asim Ferhatović – Hase uz početak od 21 sat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...