BURNO U BRUXELLESU: Europska komisija zaprijetila Slovačkoj sankcijama, postoji mogućnost...

Mađarska je sličan zakon prihvatila 2017., ali ga je povukla nakon što ga je Europski sud pravde 2021. proglasio protuzakonitim.

  • Evropa

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Europska komisija zaprijetila je Slovačkoj sankcijama zbog spornog zakona o nevladinim organizacijama. Prema nacrtu zakona, sve organizacije koje primaju sredstva iz inozemstva, morat će biti označene kao organizacije sa stranom podrškom.

 Mađarska je sličan zakon prihvatila 2017., ali ga je povukla nakon što ga je Europski sud pravde 2021. proglasio protuzakonitim.

- Naša je dužnost pokrenuti postupak zbog prekršaja kada vidimo da nacionalni zakoni nisu u skladu s europskima. Kada utvrdimo zaslužuje li to reakciju, onda možemo djelovati vezano za financije. Najprije je riječ o fondu za oporavak, postoji mogućnost zamrzavanja sredstava, kazala je Vera Jurova, potpredsjednica Europske komisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...