NAJSKUPLJI TRANSFER U ISTORIJI FENERBAHČEA: Džeko dobija ozbiljnu konkurenciju

Sjajni napadač bio je velika želja Josea Mourinha, a uprava Fenerbahčea uspjela ga je potpisati za 20 miliona eura.

  • Sport

  • 25. Jul. 2024  

  • 1

Marokanski reprezentativac Youssef En-Nesyri (27) danas je i zvanično postao član Fenerbahčea s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2029. godine.

Sjajni napadač bio je velika želja Josea Mourinha, a uprava Fenerbahčea uspjela ga je potpisati za 20 miliona eura.

Unatoč unosnim ponudama arapskih klubova i interesu Newcastlea i Rome, En-Nesyri je odabrao Fenerbahče. Lična intervencija Josea Mourinha, koji se uporno udvarao marokanskom napadaču, odigrala je značajnu ulogu u finalizaciji transfera.

En-Nesyri je tako postao najskuplje pojačanje u historiji kluba.



U Feneru će mu najveća konkurencija biti Edin Džeko, osim ako se Mourinho na kraju ne predomisli i ipak bh. reprezentativca pusti da ide u splitski Hajduk.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...