ZRINJSKI UPOZORIO SVOJE NAVIJAČE: "Pod uslovnom smo kaznom"

Zrinjski se nalazi pod uslovnom kaznom UEFA-e poslije utakmice protiv Legije prošle sezone u Ligi konferencije i kazna će se aktivirati ako se isti prekršaj ponovi u sljedeće dvije godine.

  • Sport

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

HŠK Zrinjski će večeras od 21 sat na Stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti ekipu Brava iz Ljubljane u okviru prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige. 

Mostarci će večeras imati podršku velikog broja svojih navijača koji su se zaželjeli fudbala tokom ljeta, ali to ovoga puta nosi i određeni rizik.

Naime, Zrinjski se nalazi pod uslovnom kaznom UEFA-e poslije utakmice protiv Legije prošle sezone u Ligi konferencije i kazna će se aktivirati ako se isti prekršaj ponovi u sljedeće dvije godine.

Zbog toga, iz Zrinjskog apeluju na svoje navijače da fer i korektno navijaju, te da ne koriste pirotehniku i ubacuju predmete u teren.

"S obzirom na činjenicu da smo nakon prošlosezonske utakmice protiv Legije uslovno kažnjeni odigravanjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a koja će na snazi biti dvije godine, HŠK Zrinjski snažno apeluje na navijače da se suzdrže od svakog oblika nedoličnog ponašanja, prije svega od korištenja pirotehnike (rakete, baklje i slično) i ubacivanja predmeta u teren, a sve kako bi spriječili aktiviranje kazne u prvoj sljedećoj evropskoj utakmici koja nas, iskreno vjerujemo, čeka već 15. augusta", poručili su iz Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski - Bravo igra se večeras od 21 sat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...