"MORALI SMO SE POVUĆI...": Trener Spartaka nakon remija na Koševu

"Pravili smo greške nazad i to su onda bile šanse za Sarajevo..."

  • Sport

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Michal Gašparik, mladi trener Spartaka iz Trnave, nije mogao biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe na Koševu u prvom meču drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.

No, remijem bez golova (0:0) mogao je biti i više nego zadovoljan, posebno zbog činjenice da je Bordo tim u prvom dijelu imao veliki broj prilika.

"To iz prvog dijela ne dešava nam se često. Pravili smo greške nazad i to su onda bile šanse za Sarajevo. Zatvorili smo se u drugom dijelu, morali smo se povući i na kraju je ostalo 0 0",  kazao je Gašparik, dodavši:

"Nismo htjeli igrati defanzivno, željeli smo biti ofanzivni i imali smo neke šanse. Ali, greške su unijele nervozu. Sarajevo je kvalitetno morali smo se povući, a naš cilj je grupna faza. Daleko smo od toga, ima još mnogo da se igra."

Govorio je i o revanšu.

"Znamo da Sarajevo igra kvalitetnije kući i mislim da će to u revanšu izgledati drugačije pred našim navijačima", naglasio je Gašparik, prenosi Faktor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...