GLAVOBOLJE ZA TRUMPA: Najnovije ankete pokazuju da je Kamala Harris trenutno...

Aktuelni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje saopćenjem na platformi X.

  • Svijet

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump u petak je rekao da će ponovno održati skup u gradiću u Pennsylvaniji gdje je izveden neuspjeli atentat na njega, a njegova demokratska protukandidatkinja Kamala Harris dobila je podršku bivšeg predsjednika Baracka Obame.

„VRATIT ĆU SE U BUTLER, PENNSYLVANIJU NA VELIK I PREKRASAN SKUP”, napisao je dvije sedmice nakon pokušaja atentata bivši republikanski predsjednik velikim slovima na svojoj društvenoj mreži Truth Social, ne otkrivši tačan datum i lokaciju.

Na Trumpa je na skupu na otvorenom u Pennsylvaniji tokom govora pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks kojeg je policija potom eliminirala. Bivšem predsjedniku metak je okrznuo desno uho.

Njegova protukandidatkinja na izborima u studenom, aktuelna demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, u petak je dobila podršku bivšeg predsjednika Obame i njegove supruge Michelle koju su neki vidjeli kao potencijalnu suparnicu Trumpa.

Dio anketa ove sedmice pokazao je da Harris smanjuje zaostatak za Trumpom. Istraživanje Wall Street Journala od petka pokazuje da Trump sad ima 49 posto u odnosu na njezinih 47. Isti medij je ranije ovaj mjesec izvijestio da Trump vodi s 48 posto u odnosu na Bidenovih 42 posto.

Aktuelni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje saopćenjem na platformi X. U nešto kasnijoj objavio podržao je svoju potpredsjednicu u utrci za Bijelu kuću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...