UČESTVOVAO U TUČI: Tužilaštvo KS predložilo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću

Kako je ranije potvrđeno za Faktor iz MUP-a KS, uhapšene su osobe inicijala A. A. (1980), A. J. (1997), M. B. (1996), A V. (2005) i E. M. (1999).

  • Hronika

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je određivanje pritvora Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk, uhapšenom 25. jula, a koji je osumnjičen za krivično djelo "Učestvovanje u tuči" počinjeno 20. juna 2024. godine u ulici Čobanija u Sarajevu.

Naime, sumnja se da je Arnautović pretukao stranog državljanina.

Kako je kazao Alem Hamzić, službenik za informisanje Kantonalnog tužilaštva KS, pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok su za ostale osumnjičene predložene mjere zabrane – povremeno javljanje u Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i zabrana komuniciranja sa oštećenim.

Kako je ranije potvrđeno za Faktor iz MUP-a KS, uhapšene su osobe inicijala A. A. (1980), A. J. (1997), M. B. (1996), A V. (2005) i E. M. (1999).

Podsjetimo, Admiru Arnautoviću Sud Bosne i Hercegovine je ublažio mjere zabrane, nakon što je ranije pušten iz pritvora u kojem je bio zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...