PRESUDILI MRTVOM ČOVJEKU: Brat osuđenog ljut na Sud BiH

On je dodao da ovakav odnos Suda najbolje govori o “njegovoj ozbiljnosti i koliko građani mogu da vjeruju u takvu pravosudnu instituciju”.

  • Društvo

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Mitar Petrović iz Brčkog izjavio je da njegov brat Stojan, kome je Apelacijsko vijeće Suda BiH ovoga tjedna potvrdilo prvostepebnu presudu od sedam godina zatvora za silovanje u Brčkom 1992. godine, nije među živima već više od dva mjeseca, piše Ljudski.ba.

Mitar Petrović je potvrdio da je njegov brat u iščekivanju da mu se riješi žalba kojom je preko svog advokata zatražio ukidanje prvostepene presude i ponovno suđenje, iznenada preminuo 15. maja.

“Ne ulazim u to da li zakon dozvoljava izricanje pravomoćne presude ili ne optuženicima koji u međuvremenu umru, ali mogu reći da bi bilo korektno da je Sud prethodno provjerio je li taj kome sudi živ ili nije i da bar zaključi u presudi da je osuđeni umro. To za moga brata više ništa ne znači, ali za njegovu porodicu, koja nema nikakve veze s onim što mu je stavljeno na teret, i te kako je važno”, rekao je Mitar Petrović.

On je dodao da ovakav odnos Suda najbolje govori o “njegovoj ozbiljnosti i koliko građani mogu da vjeruju u takvu pravosudnu instituciju”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...