KOLAPS U BOSANSKOJ GRADIŠKI: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Već dva sata čekamo u nepreglednoj koloni, a najgore od svega je to što ne znamo koliko dugo ćemo još ovdje ostati.

To su Nezavisne, rekli članovi porodice rodom iz Banje Luke, koji su u rodni kraj krenuli iz Švicarske, gdje žive i rade, i namjeravaju preći preko Graničnog prijelaza Bosanska Gradiška.

“Teže nam je palo ovo nego 10 sati putovanja iz Švicarske do Okučana. U ovakvim situacijama smuči vam se odmor. Svake godine isti slučaj, ali baš svake. Evo već 58 minuta se nismo pomjerili s mjesta, ni metra. Užas. Praktično smo pred kućom, a izgleda da će nam trebati još dva sata da pređemo granicu”, kažu oni. 

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera.

Na prijelazima Gradina i Bosanski Brod kolone putničkih vozila su na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Osoje, Prisika, Kamensko, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. 

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...