IVICA DAČIĆ KRITIKOVAO KONAKOVIĆA: "To je najbolji primjer mržnje bošnjačkih političara"

"To je jedini slučaj u Evropi..."

  • Politika

  • 28. Jul. 2024  

  • 6

Nakon što je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković najavio da će tražiti suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji između BiH i Srbije oglasio se ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. On je naveo da ova najava predstavlja najbolji primjer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

"Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocjene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU", naveo je Dačić.

On je dodao da takvi sporazumi postoje između svih država u regionu i ocijenio da je, umjesto saradnje, bošnjačkim političarima važnija mržnja prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije.

"To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici", istakao je Dačić, prenosti RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...