BURNO U SARAJEVU: Sjednica Vijeća ministara BiH, na dnevnom redu su...

Ministri bi, između ostalog, trebali razmatrati Nacrt prijedloga Programa javnih investicija/Razvojno-investicionog programa institucija BiH 2025. - 2027. i Plan deminiranja u BiH za ovu godinu.

  • Vijesti

  • 31. Jul. 2024  

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici bi trebalo da razmatra novi tekst Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u institucijama BiH za 2024. godinu, s navedenim programom, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o dopuni Odluke o ustanovljenju nagrade "Denis Mrnjavac" za promociju tolerancije i nenasilja.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt odluke o ratifikaciji Međunarodnog sporazuma Evropske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o učešću BiH u programu Unije Digitalna Evropa (2021-2027).

Ministri bi u drugom krugu glasanja trebalo da se izjasne o Prijedlogu odluke o izmjenama Odluke o odobrenju "Projekta izgradnje objekta" Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka i organizacione jedinice u Banjaluci s parternim uređenjem lokacije koji će se uvrstiti u program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011. - 2014. 

Trebao bi da bude razmatran i Izvještaj o radu Komisije za saradnju s NATO-om za period 1. januar 2023. - 31. mart 2024. godine, kao i Izvještaj koordinatora BiH za saradnju i koordinaciju s Regionalnim centrom regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice u Skoplju (RC MARRI) za period april 2023. - mart 2024. 

Vijeće ministara BiH bi se u drugom krugu glasanja trebalo izjasniti o Prijedlogu za rješavanje konkretne pravne problematike u vezi s izvršenjem Presude ISCID Tribunala u postupku Viaduct d.o.o. Portorož, Vladimir Zevnik i Boris Goljevšček, zastupan po advokatskoj kancelariji Baroš, Bičakčić&partneri protiv Bosne i Hercegovine (ICSID Case No. ARB/16/36) od 18. aprila 2022. godine, s prijedlogom preduzimanja konkretnih narednih koraka koje Vijeće ministara BiH treba preduzeti kako bi se umanjile štetne posljedice na budžet institucija BiH, te kako bi Vijeće ministara BiH na odgovoran način izvršilo svoje obaveze po ovom predmetu.

Ministri bi, između ostalog, trebali razmatrati Nacrt prijedloga Programa javnih investicija/Razvojno-investicionog programa institucija BiH 2025. - 2027. i Plan deminiranja u BiH za ovu godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...