SLASTAN SPOJ: Probajte sasvim drugačije lazanje, na kraju pospite sirom

Idealno za ljetni ručak...

  • Gastro

  • 02. Avg. 2024  

  • 0

Potrebno je:

 

4 tikvice
200 g tjestenine za lazanje
200 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
500 ml bešamel sosa
100 g sira
so
biber
ulje

Priprema:

 

Tikvice isijecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno sjeckan crni luk, dodajte mljeveno meso i pržite dok ne porumeni.

U vatrostalnu posudu ređajte red tjestenine, red tikvica, red mljevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci.

Pecite lazanje u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...