DETALJI HAPŠENJA U ŠPANJOLSKOJ: Privedeno 17 državljana BiH, svi su bili pripadnici....

Akciju je koordinirao specijalni tužilac za korupciju i organizirani kriminal.

  • Hronika

  • 08. Avg. 2024  

  • 0

Španjolska Policia Nacional, u saradnji sa kolegama iz Valencije i Madrida, sprovela je operaciju protiv džeparoške bande iz Bosne i Hercegovine i uhapsila 17 njenih članova.

Banda, koja je ranije koristila nasilne metode, planirala je da se fokusira na turiste tokom Olimpijade u Parizu, ali je hapšenje spriječilo njihov plan.

Policija je tokom pretrage na dvije lokacije u Madridu i Valenciji zaplijenila dva luksuzna automobila, 100.000 eura u gotovini, kao i novac u različitim valutama, uključujući kolumbijske pesose, švedske krune i indijske rupije.

Banda je najviše zarađivala preprodajom dragocjenog nakita koji su krali od turista i prodajom nekretnina. Također su otvorili nekoliko prodavnica polovne robe u ovom dijelu Španjolske.

alt

Operacija, poznata kao „Tavan“, provedena je u saradnji sa Europolom, a koordinirao ju je specijalni tužilac za korupciju i organizirani kriminal.

Muškarci su predvodili bandu, dok su žene bile odgovorne za džeparenje i prikupljanje plijena. Organizacija bande bila je sofisticirana, sa razvijenim sistemom za transfer novca iz Španjolske u Bosnu i Hercegovinu, Francusku i Italiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...