ODJEKUJE PORUKA IZ ŠVEDSKE: "Lažne srpske patriote imaju isti cilj"

Zašto Višković ne  objasni građanima zbog čega je broj službenih vozila u BiH višestruko veći nego u pojedinim razvijenim zemljama EU? Zbog čega je porodica Dodik sve bogatija  a narod sve siromašniji ? Naravno da neće zbog čega su mu krivi Amerikanci!

  • Politika

  • 09. Avg. 2024  

  • 0

Ugledni Banjalučanin iz Švedske, Edin Osmančević, javio se redakciji portala Ljudski.ba kako bi prokomentirao teško ekonomsko stanje u entitetu Republika Srpska, prenosi Ljudski.ba.

Ambasada SAD u BiH je poručila kako znaju  gdje su njihove pare, bh. entite RS su pomogli sa 638 miliona dolara! Naravno da imaju pravo da znaju gdje su pare koje su uložene u realizaciju mnogobrojnih projekata!Znaju li to građani?

Za to vrijeme nam premijer bh. entiteta RS Radovan Višković poručuje; “Da nema pritisaka i napada na RS njeni građani živjeli bi kao u Švicarskoj".

Naravno da BiH može jednog dana biti nova Švajcarska a da  bi to bila potrebni su odgovorni i kompetentni političari koji će promovirati politiku održivog razvoja za ekonomiju, društvo i okoliš: očuvanje resursa, energetska učinkovitost i primjena obnovljive energija, promicanje socijalne jednakosti i uključivosti, smanjenje negativnih uticaja ljudskih aktivnosti na okoliš, očuvanje biološke raznolikosti, smanjenje rizika od ekoloških katastrofa i drugih kriza.Sve ono što Višković niti želi niti zna da radi!

Bosna i Hercegovina će biti nova Švajcarska kada se sprovedu ustavne promjene u kome će se smanjiti glomazni administrativni aparat ukidanjem entiteta, kantona, distrikta te na taj način smanjiti prostor za bujajući  kriminal i korupciju u BiH! Preglomazni bh. birokratski aparat čini čak i do 200.000 ljudi.

Zašto Višković ne  objasni građanima zbog čega je broj službenih vozila u BiH višestruko veći nego u pojedinim razvijenim zemljama EU? Zbog čega je porodica Dodik sve bogatija  a narod sve siromašniji ? Naravno da neće zbog čega su mu krivi Amerikanci!

BiH će biti  nova Švajcarska kad BiH bude pravna država i omogući bh. dijaspori i investitorima da nesmetano ulaže u svoju državu. BiH će biti Švajcarska kad mit o svesrpskom svijetu prestane da živi a java o Švakcarskoj zaživi!

Koliko je samo propalih investicija u entitetu RS? Ne zna im se više ni broj! Juče su to bile Banke Srpske danas je to prodaja Jahorine! Znamo pozadinu pokušaja da se ovlada nepokretnom imovinom BiH : Nelegalnom prodajom državne imovine pokušava se popuniti sve prazniji budžet Srpske!

Ne protivi se Dodik i Višković konačnom rješavanju pitanja državne imovine u parlamentu BiH zato što su velike srpski patriote već zato što hoće da zadrže kontrolu nad javnom nepokretnom imovinom u Republike Srpske, kako bi je mogao rasprodati!

Višković mora shvatiti da NEODGOVORNA EKONOMSKA POLITIKA-UVIJEK DOĐE NA NAPLATU, poručio je Osmančević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...