DNEVA DOZA STAŠE KOŠARCA: "Murphy vodi direktnu kampanju protiv RS"

"Narod RS je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Murphyju najveći problem", kaže Košarac

  • Politika

  • 10. Avg. 2024  

  • 1

"Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Michael Murphy vodi direktnu kampanju protiv RS, čiji je cilj njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta", istakao je zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

"Njegova tobože briga za građane RS je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. No, Marfiju treba da konačno bude jasno da su građani Srpske odavno prozreli njegove opasne i zle namjere", naglasio je Košarac.

Košarac dodaje, da sve što Murphy kaže ili uradi pod plaštom lažne brige za građane, zapravo je u funkciji ostvarivanja političkog učinka i razgradnje Dejtonskog sporazuma na štetu RS.

"On vodi hibridni rat protiv naše otadžbine, a glavna meta mu je našom slobodnom i demokratskom voljom izabrani predsjednik Milorad Dodik. Narod RS je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Murphyju najveći problem! Činjenica da građani stoje uz politiku predsjednika Dodika i institucija RS mrsi konce Marfijevim antiustavnim i antidejtonskim namjerama. Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu, pokorava nas i otima ono što su naši očevi stvarali", objavio je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

On je poručio Murphyju da slobodno nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to čine sve vrijeme, naglasivši da RS takav novac ne treba.

"Јasno nam je da se Ambasada SAD u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz EU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj EU", zaključio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...