ZDRAVKO ČOLIĆ O MOGUĆEM DUETU S MERLINOM: "To se uvijek spontano desi"

Merlin je ranije izjavio kako je Čola njegov idol i da je rastao uz njegove hitove. Mnogi se pitaju zašto oni još uvijek nisu snimili duet.

  • Estrada

  • 12. Avg. 2024  

  • 0

Zdravko Čolić govorio je za Blic zbog čega žali kada je riječ o muzici te je otkrio hoće li snimiti duet s Dinom Merlinom. 

"Žao mi je što rijetko izdajem CD. Ne znam li je to zbog saradnika, producenata... Mada i ja posljednjih godina sam pišem pjesme. Prije smo za tri mjeseca pravili ploče, a sada je sve sporije. To mi je žao. Volio bih da izađe više novih pjesama. Postoje pjesme koje mlađa publika ponovo otkriva. U 90 posto slučajeva pjesme bolje zvuče uživo nego na snimci", otkrio je poznati pjevač.

Merlin je ranije izjavio kako je Čola njegov idol i da je rastao uz njegove hitove. Mnogi se pitaju zašto oni još uvijek nisu snimili duet.

"Pravljenje dueta je toliko nebitna stvar. To se uvijek spontano desi. Dino i ja smo iznijeli duet koji je iznad svakog dueta, a to je bilo izvođenje pjesme Kao moja mati na koncertu, što ima više pregleda nego pravi dueti", rekao je iskreno.

Kao što je poznato, Merlin je napisao pjesmu "Da ti kažem šta mi je" s Čolićevog istoimenog albuma, koji je objavio 1990. godine. Često se desi da pjevači ne znaju prepoznati hit, na što se Čola osvrnuo.

"Desi se uvijek da ti promakne pjesma, ne prepoznaš je. Neko poslije prepozna tu pjesmu, bolje mu legne i od nje napravi hit. To se dešava", rekao je na kraju razgovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...