SARAJEVO SLAVILO U DOBOJU: Guliashvili dvostruki strijelac u pobjedi nad Slogom

Utakmica u Doboju je donijela sjajan nastup gostujuće ekipe, koja je već u prvom poluvremenu osigurala ključnu prednost.

  • Sport

  • 12. Avg. 2024  

  • 0

Fudbaleri Sarajeva upisali su novu pobjedu u 2. kolu Wwin lige BiH savladavši Slogu iz Doboja rezultatom 3:1.  

Utakmica u Doboju je donijela sjajan nastup gostujuće ekipe, koja je već u prvom poluvremenu osigurala ključnu prednost.

Sarajevo je povelo u 17. minuti kada je Vinko Soldo postigao gol na asistenciju Nermina Čelika. Samo 15 minuta kasnije, Giorgi Guliashvili je povećao prednost Sarajeva na 2:0 nakon dodavanja Francisa Kyeremeha. Guliashvili je bio nezaustavljiv, pa je već u 34. minuti postigao svoj drugi gol, ovog puta na asistenciju Ajdina Beganovića, čime je Sarajevo steklo značajnu prednost od 3:0.

Sloga Doboj je uspjela smanjiti rezultat na 3:1 u 42. minuti, zahvaljujući golu Strahinje Grabeža, ali to je bilo sve što su domaćini uspjeli napraviti protiv dominantnog Sarajeva.

U drugom poluvremenu nije bilo promjena u rezultatu, ali su oba tima napravila nekoliko izmjena kako bi osvježili svoje redove. Zanimljivo je da je na kraju utakmice Sarajevo igralo sa 1o igrača, dok je Sloga prošla cijelu utakmicu bez žutog kartona.

Ovom pobjedom Sarajevo nastavlja pobjedonosni niz u najboljoj bh. ligi, dok Sloga Doboj mora pronaći način da konsoliduje svoj tim u narednim utakmicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...