NAPRAVITE PANNA COTTU S KAFOM: Sofisticirana interpretacija klasične italijanske poslastice...

(...) koja se doslovno prevodi kao "kuhano vrhnje".

  • Gastro

  • 12. Avg. 2024  12. Avg. 2024

  • 0

Njena svilenkasta tekstura, koja podsjeća na puding, harmonično se spaja s intenzivnim okusom kafe, pružajući neodoljivu dozu kofeina u slatkom obliku.

Sastojci:

80 ml vrhnja za kuhanje

80 ml mlijeka

1 kašika šećera

1½ kašičice instant kave

šećerni sirup

50 gr smeđeg šećera

15 ml vode

Dekoracija:

naribana čokolada

Priprema:

1.Pripremite panna cottu

U loncu zagrijavajte mlijeko, kremu, šećer i kavu na srednjoj vatri dok se sastojci ne povežu. Kad se smjesa malo ugrije, dodajte agar agar i zagrijavajte dok ne dođe do prvog vrenja. Neprestano miješajte kako biste izbjegli zagorijevanje.

2. Ohladite u frižideru

Uklonite lonac s vatre i izlijte dobivenu smjesu u malu posudu. Lagano tapkajte posudu kako biste uklonili zračne mjehuriće. Stavite posudu u frižider na otprilike sat vremena ili dok se smjesa potpuno ne stisne.

3. Pripremite sirup

Dodajte smeđi šećer i vodu u lonac i zagrijavajte dok se šećer potpuno ne otopi.

4. Ukrasite i poslužite

Izvadite ohlađenu i stvrdnutu panna cottu iz posude na tanjir i prelijte je sirupom. Ukrasite naribanom čokoladom i poslužite. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...