AVANTURISTA NA ZADATKU: Dragana Čovića u ovakvom izdanju još niste vidjeli (FOTO)

"Danas smo u općini Grude posjetili Avanturistički park Peć-Mlini..."

  • Politika

  • 14. Avg. 2024  14. Avg. 2024

  • 0

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pohvalio se danas na društvenim mrežama posjetom Avanturističkom parku Peć Mlini.

Radi se o avanturističkom i adrenalinskom parku koji se nalazi u zaseoku peć Mlini, koje pripada selu Drinovci u općini Grude.

"Danas smo u općini Grude posjetili Avanturistički park Peć-Mlini, koji svakodnevno bilježi nove uspjehe. Ovaj park je, pored prelijepog prirodnog blaga, dom najdužem zip lineu u BiH i nosi važnu ulogu kako za lokalno stanovništvo tako i za turizam i naslijeđe cijele BiH", naveo je Čović na platformi X.

Centralni dio ovog parka je izvor rijeke ponornice Tihaljine, koja je dio također ponornice Trebižat, kao i jedna od najstarijih pećina u Evropi, Ravlića pećina. Najuzbudljiviji dio avanturističkog parka je zip line, koji je najduži u BiH. Ukupna dužina zip linea, koja uključuje "prelet" preko kanjona rijeke Tihaljine brzinom od oko 60 kilometara na sat, te povratak na polaznu tačku brzinom od oko 45 kilometara na sat, iznosi jedan kilometar, navodi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...