BEZ PUNO MUKE: Tajna savršene kajgane je u jednom sastojku

Za pripremu ukusne kajgane važno je jaja pripremati na niskoj ili srednjoj temperaturi.

  • Gastro

  • 15. Avg. 2024  

  • 0

Jaja pripremljena na razne načine smatraju se izvrsnim izvorom hranjivih tvari i savršenim izborom za doručak.

Volite li dan započeti ukusnom kajganom, evo kako ju možete pripremiti kao profesionalci.

Najprije razbijte jaja i dodajte im kašiku vode koja će kajgani dati posebno prozračnu strukturu. Potom smjesu lagano miješajte, toliko da se žumanjci i bjelanjci dobro sjedine.

Za pripremu ukusne kajgane važno je jaja pripremati na niskoj ili srednjoj temperaturi.

U tavu staviti maslac ili ulje po želji. Kad se mast zagrije dodajte jaja i posolite ih. Nemojte miješati kajganu dok ne vidite da su krajevi pečeni.

Kad se krajevi malo zapeku i stvrdnu smjesu polako počnite povlačiti prema sredini tave, tako će ostatak razmućenih jaja iscuriti, prenosi Krstarica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...