POČELA NOVA SEZONA U PREMIERSHIPU: Junak Uniteda novajlija Zirkzee

Bila je prošla sezone jedna od najlošijih u historiji Manchester Uniteda, sa nekoliko negativnih rekorda i na kraju tek osmom pozicijom u Premijer ligi. Očekivanja navijača slavnog kluba su daleko veća, ali se njihov klub mučio i na otvaranju nove sezone.

  • Sport

  • 16. Avg. 2024  16. Avg. 2024

  • 0

Ne pretjerano kvalitetan fudbal na otvaranju sezone u Premijer ligi, Manchester United u finišu slomio otpor Fulhama – 1:0.

Bila je prošla sezone jedna od najlošijih u historiji Manchester Uniteda, sa nekoliko negativnih rekorda i na kraju tek osmom pozicijom u Premijer ligi. Očekivanja navijača slavnog kluba su daleko veća, ali se njihov klub mučio i na otvaranju nove sezone.

Angažovao je Manchester i četiri skupo plaćena pojačanja, samo jedan od njih bio je u startnoj postavi na otvaranju Premijer lige na Old Traffordu protiv Fulhama.

I to desni bek Noussair Mazraoui. Joro, 18-godišnjak iz Lansa plaćen ćak 62 miliona, je povrijeđen, Mathijs De Ligt i Joshua Zirkzee bili su među rezervistima. Holandski napadač dobio je priliku od 60. minuta umjesto Mounta, upravo je on promijenio tok meča i bio je čovjek odluke.

Prvo poluvrijeme podssetilo je na United iz prošle sezone. A to se svakako nije svidjelo domaćim navijačima. Čak je Fulham imao i prvu ozbiljniju priliku, u 13. minutu Tete je u padu šutirao sa više od 20 metara, Onana je krajnjim naporom izbio u korner loptu koja je išla pod prečku njegovog gola.

Uzvratio je dva minuta kasnije Casemiro, ali je njegov snažan udarac sa 17 metara bio neprecizan. U 29. minutu odlična prilika za Bruna Fernandeša poslije grube greške Lena, ali je Portugalac nonšalantno šutirao spoljnom sa 14 metara, dao je priliku golmanu Fulhama da se odličnom odbranom iskupi.

Portugalac, koji je nedavno produžio ugovor sa Unitedom, probao je i u 34. minutu poslije prelijepog dodavanja Casemira, ponovo je Leno maestralno odbranio. Do kraja prvog poluvremena domaći su zapretili posle kornera u 37, minutu, tada je Casemiro poslije ubacivanja Dialloa glavom šutirao koji centimetar pored gola Fulhama.

Opasno je bilo po tim iz Londona i u 56. minutu, ali je tada Mainoou sa 18 metara šutirao pored gola. Poslije dužeg vremena zaprijetio je u 62. minutu Fulham, makazicama je probao Muniz, ponovo je kestenje iz vatre vadio Onana.

Sijevnula je kontra Fulhama u 74. minutu, Cairney je poslao loptu ka Munizu, ali je u posljednjem trenutku siguran pogodak i šok na Old Traffordu spriječio Lisandro Martinez.

Ipak, u 87. minutu veliko slavlje domaćih navijača. Bruno Fernandeš je povukao kontru, sa desne strane je loptu ubacio do Garnacha, a Zirkzee je postavio nogu i skrenuo je u mrežu nemoćnog Lena – 1:0.

Mogao je United da potvrdi pobjedu u 90+4. minutu, ali je Garnacho sa 15 metara promašio čitav gol. Ipak, domaći nisu zbog toga kažnjeni.

(Sport Klub)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...