KOŠARKAŠKI REPREZENTATIVAC BiH IMA NOVI KLUB: Amar Gegić potpisao za prvaka...

Iako je rođen u Njemačkoj, odabrao je državljanstvo BiH te je igrao za mlađe reprezentativne selekcije, a od 2017. i za seniorsku reprezentaciju.

  • Sport

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

Košarkaški reprezentativac BiH Amar Gegić (26) novi je igrač KK Zadar.

Gegić je sa prvakom Hrvatske potpisao jednogodišnji ugovor i uskoro će se priključiti ostatku momčadi na pripremama za novu sezonu.

“Gegić je visok 200 centimetara, igra na poziciji playmakera i beka. Seniorsku karijeru započeo je u Sparsu Sarajevo, nakon čega je dvije godine igrao u minhenskom Bayernu.

Godine 2019. prelazi u Partizan, kasnije u Slobodu, ponovno Spars Sarajevo, Cibonu, Paris, da bi prošlu sezonu odradio u francuskom Boulogne-Levallois Metropolitans i španjolskoj Gran Canariji.

Iako je rođen u Njemačkoj, odabrao je državljanstvo BiH te je igrao za mlađe reprezentativne selekcije, a od 2017. i za seniorsku reprezentaciju”, navodi se na zvaničnoj stranici KK Zadar.

(

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...