NEKA OPROSTE ITALIJANI: Jednostavan recept za pica-tikvice

Donosimo recept!

  • Gastro

  • 19. Avg. 2024  

  • 0

Sastojci za pica tikvice:

4 srednje velike tikvice
200 g isjeckanog paradajza
125 g sosa od paradajza
125 g sira mocarela
3 kašike rendanog parmezana
3 kašike isjeckanih crnih maslina
1 manji luk
1-2 čena bijelog luka
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
svježi bosiljak

Priprema pice od tikvica:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

2. Tikvice prepolovite i kašičicom izdubite sredinu. Ostavite samo oko jedan centimetar ploda pored kore tikvice.

3. Tikvice posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje. Stavite ih u rernu na 8 do 10 minuta dok ne omekšaju.

4. Polovinu tikvice očišćene od koštica isjeckajte na male komadiće i prodinstajte na ulju zajedno sa sjeckanim lukom i bijelim lukom. Kuvajte oko tri do četiri minuta dok povrće ne omekša.

5. Dodajte sjeckani paradajz i paradajz sos i sve zajedno kuvajte još dva minuta.

6. Sos ravnomjerno podijelite na prepolovljene pečene tikvice.

7. Na tikvice dodajte rendani sir i masline. Po želji možete dodati malo salame.

8. Punjene tikvice vratite u rernu i kratko zapecite dok se sir ne otopi.

9. Poslužite sa svježim bosiljkom.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...