DOMINANTNA POBJEDA: Sarajevo uvjerljivo i protiv GOŠK-a

Sarajevo do zasluženog trećeg gola ipak dolazi u 69. minuti.

  • Sport

  • 19. Avg. 2024  

  • 0

Sarajevo i GOŠK večeras su na Koševu odmjerili snage u susretu trećeg kola WWin lige BiH, a na kraju je domaći sastav slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Prvu pravu priliku na večerašnjem susretu su imali igrači GOŠK-a, a nakon jednog slobodnog udarca, Ikić je šutirao sa velike udaljenosti, ali je njegov udarac izblokiran. 

Nekoliko minuta kasnije, Oliveira je šutirao sa velike udaljenosti iz slobodnog udarca, ali je pogodio samo živi zid, a poslije dobro izvedenog kontranapada, Ikić se ponovo našao u šansi, ali je opet njegov udarac izblokiran, čime je propala dobra šansa za ekipu iz Gabele. 

Igrala se 17. minuta, kada je domaći sastav zaprijetio preko Beganovića, koji je šutirao pored gola Karića, a u 24. minuti se na drugoj strani na šut odlučio Čataković, koji se lijepo namjestio i šutirao, ali je golman GOŠK-a, Karić, bio siguran, te je zaustavio njegov udarac.

U 27. minuti je Enes Sipović, defanzivac GOŠK-a, na sredini terena faulirao Renana Oliveiru. Sudija Ermin Sivac mu je prvo pokazao žuti karton, ali nakon VAR provjere se odlučio za crveni karton.

Nekoliko minuta kasnije, Bubanja je poslao upotrebljiv pas za Oliveiru, koji je šutirao, ali je Karić ponovo dobro reagovao, a u 41. minuti je Oliveira doveo Sarajevo u vodstvo, da bi Bordo tim protiv ekipe iz Gabele uduplao prednost u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Guliashvilija, te se sa rezultatom 2:0 otišlo na pauzu.

Trener Bordo tima Zoran Zekić nije mogao biti previše zadovoljan igrom Sarajeva u prvom dijelu koja je generalno bila dosta nepovezana. I pored toga, Sarajevo je već na poluvremenu bilo na pragu pobjede jer je imalo dva gola prednosti i igrača više, te je bilo jasno da GOŠK teško može do pozitivnog ishoda utakmice.

Već u prvih nekoliko minuta drugog dijela, Sarajevo je napravilo velike probleme GOŠK-u. Iz velikog pritiska Bordo tima, izrodio se pokušaj Đorđevića, koji je pogodio stativu, a loptu je na stativu zapravo skrenuo mladi golman Tarik Karić. Karić je odlično reagovao i nakon odličnog udarca Renana glavom, uspio je nekako skrenuti loptu na prečku.

Nije Karić imao šanse u narednoj opasnoj situaciji pred svojim golom, ali je Renan promašio. Potom je Čataković sjajno šutirao petom u skoku, ali je Karić nekako okrznuo loptu i usmjerio je na gol aut liniju, odakle je Renan pokušao šutirati, ali nije uspio pogoditi.

Sarajevo do zasluženog trećeg gola ipak dolazi u 69. minuti. Rezervista Unušić koji je ušao na poluvemenu upućuje jedan u nizu sjajnih centaršuteva, a Čataković koji se dobro oslobodio svog čuvara rutinski pogađa za 3:0 i rješava sve dileme.

Međutim, već nakon dvije minute Ikić ubacuje iz kornera, Rockov loše procjenjuje let lopte i Dan Lagumdžija pogađa za 3:1, te Sarajevo i treću utakmicu zaredom prima gol, navodi Sport1.

Do kraja meča nastojao je Bordo tim stići do još jednog gola, imalo je i nekoliko prilika, a u igru je ušao i novi napadač Aldin Turkeš, koji je uspio uputiti jedan udarac, no promjene rezultata nije bilo.

Meč je tako okončan novom pobjedom Sarajeva od 3:1, trećom uzastopnom identičnim rezultatom. Bordo tim je lider na tabeli sa devet bodova i stopostotnim učinkom, dok GOŠK ima tri poraza.

Navijači Sarajeva koji mogu biti itekako zadovoljni igrama svog tima na otvorenju sezone, i večeras su se još jednom oprostili od Dženana Uščuplića, koji je 8. augusta tragično preminuo na Zelengori. Jučer je Uščuplić trebao napuniti 49 godina, a navijači su još jednom podsjetili da on neće biti zaboravljen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...