OVO NIJE MOGLA PREŠUTJETI: Pop ikona Beyonce zaprijetila Donaldu Trumpu

Beyonce je oduvijek glasno izražavala svoje stavove, a sada se odlučno pridružila skupini umjetnika koji se bore protiv nezakonitog korištenja njihovih djela.

  • Show

  • 22. Avg. 2024  

  • 1

Pop ikona Beyonce pridružila se kolegama u borbi protiv Trumpa, odnosno u borbi da mu se zabrani korištenje njihovih pjesama kao muzičkom podlogom kampanje.

Beyonce je oduvijek glasno izražavala svoje stavove, a sada se odlučno pridružila skupini umjetnika koji se bore protiv nezakonitog korištenja njihovih djela. Borba je ovaj put usmjerena protiv bivšeg američkog predsjednika koji je ponovo u utrci za predsjedničku poziciju, a spremna je i 'pokazati mu zube'. 

Kako prenose strani medijiDonald Trump, tačnije njegov glasnogovornik Steven Cheung podijelio je u utorak video bivšeg američkog predsjednika kako izlazi iz aviona, a kao muzičku podlogu koristio je pjesmu 'Freedom', hit s njenog albuma 'Lemonade' iz 2016. godine.

Potez je to koji je razljutio muzičarku koja ne podržava Trumpovu politiku pa je zaprijetila njegovim zaposlenicima koji su ubrzo uklonili objavu s društvenih mreža.

Dapače, da situacija bude još bolja, muzičarka je pravo na korištenje pjesme već dala demokratkinji Kamali Harris. Također, u ponedjeljak je kampanja aktualne potpredsjednice i izašla u javnost, a Trumpovi saradnici jasno su mogli čuti da je pjesma već ustupljena na korištenje drugoj političkoj strani.

Ovo čak nije ni prvi put da je bivši predsjednik u svojoj kampanji nedopušteno koristio glazbu. Kroz godine su se na Trumpove postupke žalili i Adele, White Stripes, Bruce Springsteen, Neil Young i Elton John, a nedavno je i porodica pokojnog muzičara Isaaca Hayesa najavila da će tužiti Trumpa i njegov tim u ukupno 134 slučaja kršenja autorskih prava. Pjesma 'Hold On (I'm Coming)', čiji je Hayes koautor, korištena je bez dopuštenja više puta u predizbornim kampanjama između 2022. i 2024. godine.

Nedavno je na Trumpove postupke reagirala i Kanađanka Celine Dion jer je Trump u jednom pojavljivanju koristio njezinu najpoznatiju pjesmu 'My Heart Will Go On'.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...