STRAVIČNE PORUKE IZ MOSTARA: U gradskom autobusu napisano "Djeco, koljite balije!"

Sramotne poruke iz grada na Neretvi

  • Vijesti

  • 23. Avg. 2024  23. Avg. 2024

  • 1

"Djeco, koljite balije!" 

Ovo je napisano u autobusu javnog gradskog prevoznika JP "Mostar bus", rekao je "Slobodnoj Bosni" zastupnik u federalnom parlamentu i Mostarac Sanel Kajan.

 "Konkretno u autobusu koji saobraća na relaciji Avenija - Buna - Žitomislić. Uputio sam Mostar busu protestni email u kojem ih upozoravam i tražim da odmah pristupe uklanjanju ovog užasavajućeg poziva. Tražim također da se ispita ko je ovo uradio, te da se počinilac kazni u skladu sa Krivičnim zakonom", naveo je Kajan.

 "Prvenstveno kao stanovnik Mostara, ali i kao zastupnik u Parlamentu FBiH, užasnut sam nastavkom promocije nacizma i fašizma u Mostaru! Poslije Partizanskog groblja, brojnih fasada i javnih prostora u gradskim kvartovima u zapadnom dijelu grada, sada su na red došla i druga mjesta, poput Baćevića. Ljubitelji nacizma i fašizma, izgleda ohrabreni neefikasnošću nadležnih struktura za bilo kakvom konkretnom reakcijom, sve više rade na širenju ovih političkih ideologija prezrenih i osuđenih od cijelog civilizovanog svijeta! Javnost od MUP-a HNK, od tužilaštava i od sudova očekuje akcije i rezultate, kada je riječ, uz sve ostalo, o divljanju neonacista i neofašista u Mostaru i južnom dijelu države. Isprazne izjave, tipa: 'Istraga je u tijeku!' slušamo decenijama i one više ni kod koga ne prolaze! Ustaškim i nacističkim sramnim simbolima mjesto je na smetljištu historije. Mostar je antifašistički grad! Ili si fašista ili si antifašista. Trećeg nema!", poručio je Kajan. alt 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...