POČELO SUĐENJE BRATU NIKOLE JOKIĆA: Optužen je za "napad trećeg stepena"

Stariji Jokić je optužen za “napad trećeg stepena“ nakon sukoba do koga je došlo na utakmici play-offa između Los Angeles Lakersa i Denver Nuggetsa.

  • Hronika

  • 23. Avg. 2024  

  • 0

Brat košarkaša reprezentacije Srbije Nikole Jokića, Strahinja Jokić, saslušan je pred sudom zbog napada na navijača Los Angeles Lakersa, koji se dogodio početkom ove godine.

Stariji Jokić je optužen za “napad trećeg stepena“ nakon sukoba do koga je došlo na utakmici play-offa između Los Angeles Lakersa i Denver Nuggetsa.

Tada su se u javnosti pojavili snimci na kojima se vidi kako Jokićev brat udara jednog čovjeka na tribini.

Strahinja Jokić je tada bio i uhapšen, a snimak se brzo proširio na društvenim mrežama.

Shelly Bradburry iz “Denver posta“ prenosi:

“U srijedu, Sud u Denveru, odredio je Strahinji Jokiću mjeru zabrane prilaska osobi koja je navodna žrtva u ovom slučaju. Takođe, sud je Jokiću naredio da u policiji obavi proceduru davanja otisaka prstiju te da se pred sudijom ponovo pojavi u oktobru.“

Prema pravosudnom sistemu Kolorada, Strahinja Jokić bi mogao da ode do 18 mjeseci u zatvor, a takođe bi mogao da plati i do 1.000 dolara kazne. Sve to, naravno, ukoliko se dogodi da bude osuđen za napad trećeg stepena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...