NAPRAVITE PILEĆU MASLENICU: Savršena kombinacija mekanog tijesta i bogatog pilećeg fila

Od dobijenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.

  • Gastro

  • 23. Avg. 2024  23. Avg. 2024

  • 0

Donosimo vam recept za ukusnu pileću maslenicu.

Sastojci za tijesto:

kašičica soli

500 gr brašna

kašičica kvasca

300 ml mlake vode i mlijeka

2 kašike maslinovog ulja

kašičica meda

Za punjenje:

pavlaka za kuhanje

500 gr šampinjona

2 komada pilećih fileta

250 gr sira po izboru

pola kisele pavlake

300 gr edamera

malo origana

Za premazivanje:

1 jaje

malo mlijeka

Priprema:

1. U vodu i mlijeko dodajete kašičicu meda i dobro promiješate. U to dodajete kvasac, promiješajte i ostavite malo da "odmori".

2. Brašno je potrebno posoliti i dodati mu nadošli kvasac s dodatkom od dvije kašike maslinovog ulja. Sve to dobro promiješati i ostaviti da odstoji na toplom mjestu. Od dobijenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.

3. Sitno isjeckajte filete i pržiti na ulju, a nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku. Šampinjone pomiješati sa sirom. Sve to sjedinite i napravite fil.

4. Ivice tijesta premažite jajima pa filujte smjesom od piletine. Nakon toga poklopiti drugim krugom tijesta i dobro pritisnite.

5. Na kraju premazati smjesom od mlijeka i jaja.

6. Rernu zagrijati na 200 stepeni i peći dok fino ne porumeni. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...