UVIJEK USPIJEVAJU: Modne lekcije zahvaljujući kojima ćete uvijek izgledati dotjerano

Moda je igra, grešaka zapravo nema i svako može i treba da nosi ono u čemu se osjeća najprijatnije.

  • Žena

  • 25. Avg. 2024  

  • 0

Nekima osjećaj zadovoljstva izazivaju kombinacije koje su elegantne, uglađene i sofisticirane. Ako i sami spadate u grupu onih koji uvijek vole da izgledaju dotjerano, Zadovoljna.hr izdvaja nekoliko savjeta koje u tom slučaju vrijedi pročitati, a onda i slijediti.

Modne lekcije zahvaljujući kojima ćete uvijek izgledati dotjerano

1. Manje je više

Zajednička nit vodilja elegantnih, dotjeranih izdanja jeste - manje je više. Birajte istovremeno elegantne i funkcionalne komade napravljene od kvalitetnih materijala, bez pretjeranih ukrasa i rezultat neće izostati.

2. Ulažite u osnovne komade

Često govorimo o modnim kapsulama, a njihova su osnova upravo osnovni komadi, klasici koji nikad ne izlaze iz mode. U takve komade uvijek se isplati uložiti novac jer ćete ih nositi godinama, uvijek će biti u trendu i možete ih kombinovati na razne načine.

3. Predimenzionirane komade spajajte s uskom odjećom

Modni stručnjaci savjetuju da ne slažete kombinacije tako da je svaki komad predimenzioniran ili da obučete samo usku odjeću. Umjesto toga, ako želite da izgledate dotjerano, uparite, recimo, pantalone širokih nogavica s uskim topom i izgledaćete top.

4. Dodajte boju

Uz dotjerana izdanja obično vežemo neutralne tonove, međutim odličan rezultat postići ćete dodavanjem barem jednog komada u boji.

5. Modni dodaci su sve

Modni dodaci, posebno nakit, tu su da modne kombinacije podignu na viši nivo. Ako se oblačite minimalistički, nakit je taj koji može da učini čuda za vašu kombinaciju, čak ako i tada birate minimalističke komade jer će i oni donijeti savršenu količinu elegancije i sjaja.

6. Crno-bijele kombinacije uvijek su dobar izbor

Ako volite da izgledate dotjerano, bez previše truda to ćete postići ako spojite crne i bijele komade. Jednostavne crno-bijele kombinacije uvijek izgledaju elegantno. Zahvaljujući njihovoj neutralnoj prirodi, s ovim je komadima gotovo nemoguće pogriješiti prilikom stilizovanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...