SUKOB NA NISKOM NIVOU: Zukan Helez doživio neprijatno iznenađenje u rodnom Bugojnu

"S obzirom da nam uskoro dolaze lokalni izbori i da je trenutno odlukom CIK zabranjeno govoriti o političkim temama, na ovu temu, al i općenito temu sporta u Bugojnu ću govoriti kada to bude dozvoljeno".

  • Mini market

  • 25. Avg. 2024  

  • 0

"Nakon što sam danas primio plaketu od predsjednika KK ‘’Iskra’’ Bugojno Muje Kovačevića u znak zahvalnosti za podršku koju sam pružio ovom klubu u radu, malo je reći da sam se iznenadio saopćenjem ovog kluba u kojem se KK Iskra Bugojno ograđuje od mojih izjava", objavio je dopredsjedavajući Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

On prenosi da je odmah razgovarao sa predsjednikom KK Iskra Bugojno Mujom Kovačevićem i sekretarom  Dževadom Seferom.

Navodi i da su mu oni uputili izvinjenje zbog saopćenja

"Po njihovim riječima  Facebook stranicu KK Iskra Bugojno uređuju bivši treneri KK Iskra Bugojno bračni par Elvir i Dženana Seferović. Ovaj bračni par već nekoliko godina nema nikakvu ulogu u ovom klubu te su zloupotrijebili FB stranicu KK Iskra Bugojno.

S obzirom da nam uskoro dolaze lokalni izbori i da je trenutno odlukom CIK zabranjeno  govoriti o političkim temama, na ovu temu, al i općenito temu sporta u Bugojnu ću govoriti kada to bude dozvoljeno. Građani Bugojna će biti upoznati kome smeta kada pomažem rad sportskih klubova u Bugojnu", napisao je Helez u svom saopćenju.

Poručio je i da voli sport, da je u njemu "na neki način" "čitav život i nastavit ću pomagati sportske klubove i pojedince, bez obzira kome se to sviđalo ili ne".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...