PLENKOVIĆ O NAVODNOM HRVATSKOM ŠPIJUNU U BEOGRADU: "Još uvijek tragamo za imenom"

Na pitanje o ukidanju mjera uvedenih zbog inflacije, Plenković je izjavio kako vjeruje da će većina građana Hrvatske tek sada početi shvaćati sve što je vlada postigla u tom kontekstu.

  • Regija

  • 27. Avg. 2024  

  • 0

Predsjedništvo HDZ-a održalo je sjednicu u utorak. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik HDZ-a i Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković izjavio je na konferenciji za medije da SOA, ministri i veleposlanik nisu upoznati s detaljima o osobi koja je navodno uhapšena u Srbiji, a za koju srpski mediji tvrde da je hrvatski špijun. 'Još uvijek tragamo za imenom i prezmenom'.

Govoreći o zadržavanju pjevačice Severine na srpskoj granici, Plenković je izrazio žaljenje zbog incidenta koji je zadesio gospođu Vučković, no nije želio komentirati izjave premijerke Srbije, Ane Brnabić.

Na pitanje o ukidanju mjera uvedenih zbog inflacije, Plenković je izjavio kako vjeruje da će većina građana Hrvatske tek sada početi shvaćati sve što je vlada postigla u tom kontekstu.

Također, Plenković je izrazio nejasnoću oko tvrdnji da se "pakira" pomorcima koji su stradali prilikom pada rampe na Jadrolinijinom trajektu, ističući da je oko tog slučaja podignuta nepotrebna hajka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...