TOTALNI PREOKRET: Sjajni Italijan stiže na Anfield?

Barcelona je postigla dogovor s Chiesom i Juventusom, ali su problemi s registracijom igrača ponovo iskrsli, što je dovelo do propasti transfera.

  • Sport

  • 28. Avg. 2024  

  • 0

Federico Chiesa je prije samo dva dana bio na korak od prelaska u Barcelonu, no sada se situacija potpuno preokrenula - italijanski reprezentativac ide u Liverpool.

Barcelona je postigla dogovor s Chiesom i Juventusom, ali su problemi s registracijom igrača ponovo iskrsli, što je dovelo do propasti transfera.

Podsjetimo, Barcelona je zbog finansijskih poteškoća tek jučer uspjela registrovati Danija Olma, kojeg je dovela prije tri sedmice.

Nakon što je transfer u Barcelonu propao, Liverpool je brzo reagovao i dogovorio četverogodišnji ugovor sa 26-godišnjim krilnim napadačem. Preostaje još samo da Liverpool i Juventus dogovore visinu odštete, koja bi navodno trebala iznositi 15 miliona eura.

Chiesa je stigao u Juventus 2020. godine za 57 miliona eura, a ugovor s torinskim klubom ima još jednu sezonu. Tokom boravka u Juventusu, odigrao je 131 utakmicu, postigao 32 gola i upisao 23 asistencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...