NAKON ŠOKANTNOG SASLUŠANJA MARKOVIĆA: Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Stevandića

Vukanović tvrdi da je predsjednik parlamenta RS-a zaposlio kandidate Ujedinjene Srpske na predstojećim lokalnim izborima.

  • Vijesti

  • 30. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik Liste za pravdu i red i narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv lidera Ujedinjene Srpske i predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela trgovina uticajem, primanje dara i drugih oblika koristi i organizovanog kriminala.

- Ne znam da li je tužilaštvo u Banjoj Luci obaviješteno, ali mi ćemo ga službeno obavijestiti kako je vlasnik agencije Travel for fun Saša Marković svjedočio da je ostavio 250.000 KM u prostorijama Ujedinjene Srpske. Marković je jedan od osumnjičenih u aferi koronanabavke. On je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci kazao kako je hiljade maraka nosio u prostorije Ujedinjenje Srpske, što je bila svojevrsna provizija za milionski posao sklopljen sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, istakao je Vukanović.

Ove navode je Stevandić pobijao tvrdnjama da Marković nikada nije boravio u prostorijama stranke i ističući kako to dokazuje videonadzor koji, prema njegovim riječima, tužilaštvo nikada nije prihvatilo kao dokaz.

Vukanovićeva prijava protiv Stevandića odnosi se i na zapošljavanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Lider Liste za pravdu i red tvrdi kako je Stevandić zaposlio kandidate Ujedinjene Srpske na predstojećim lokalnim izborima, ali i kako je bez konkursa zaposlen sin sudije Vrhovnog suda RS-a Strahinje Ćurkovića.

- Krivičnu prijavu sam podnio i protiv direktora javnih preduzeća u Trebinju - Mirka Ćurića, Gordana Mišeljića, Luke Petrovića i Veska Dutine zbog zapošljavanja više od stotinu ljudi. Više od 40 u HET, a u Mali agrarni fond osam. U Skupštini grada imaju višak. Treba da budu zaposlena tri čovjeka na 1.000 stanovnika, dakle 100 ljudi, a sad imaju 700. Zamislite paradoks da Dom zdravlja od Grada dobija 200.000 KM godišnje, a da Agrarni fond dobija 2,5 miliona KM. Je li to normalno? Za liječenje jednog stanovnika daje se sedam maraka, kazao je Vukanović.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...