SKANDALOZNA CEREMONIJA OTVARANJA AUTOPUTA KOD POČITELJA: Kredit za gradnju mosta vraćat će BiH, a vrpcu presijeca hrvatski premijer!

Zamislite samo da neko slično pokuša organizirati u jednoj Gunji, na primjer. U Hrvatskoj! Sramotnije od ovakvog scenarija je pristajanje na njega!

  • Mini market

  • 30. Avg. 2024  30. Avg. 2024

  • 1

Piše: Sead Numanović / Politicki.ba

Iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije jutros je emitirano saopćenje – u najmanju ruku – skandaloznog sadržaja! Medijima je poslata objava samo na hrvatskom jeziku, što i nije toliki problem, koliki je tekst objave. Kako se navodi, dio autoputa na koridoru 5c otvorit će premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Pored njega, ceremoniji će prisustvovati Borjana Krišto, predsjedavajuća vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH. Kao “lijevo smetalo”, ‘prikačen’ je u manifestaciju Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ceremonija će započeti u 19 sati svečanim programom koji će svojim nastupima obogatiti Hrvatska glazba Mostar, Klapa Drača, Antonija Batinić i HKUD Rodoč, a program će voditi Sanja Pehar.

Presjecanjem vrpce i uz spektakularan vatromet postavljen duž mosta i službeno će biti  otvorena poddionica Počitelj – Zvirovići i most Hercegovina. Puštanje za redovni promet poddionice Počitelj- Zvirovići i mosta Hercegovina predviđeno je dan kasnije, 5. rujna od 12 sati”, stoji u zvaničnom saopćenju.

Organizator, JP Autoceste, potrudio se da manifestacija prođe uz potpunu dominaciju lokalnog hrvatskog elementa. Bez ijednog bošnjačkog, a da o srpskom izvođaču i ne govorimo!

Zamislite samo da neko slično pokuša organizirati u jednoj Gunji, na primjer. U Hrvatskoj! Sramotnije od ovakvog scenarija je pristajanje na njega!

Ovu dionicu auto-puta nije finansirala Hrvatska. Kredit od 101,3 miliona eura za nju Hrvatska neće otplaćivati. Otplaćivat će ga Bosna i Hercegovina! Šta je, onda, svrha dolaska Plenkovića i njegovo presjecanje vrpce?! Od mosta kod Počitelja od Hrvatske granice ima mašala kilometara! Šta nam hrvatski zvaničnici u BiH, ali i ovi iz Hrvatske, to poručuju!?

I šta nam hoće reći Nermin Nikšić pristankom na ovakvu manifestaciju?! Da je cvijet na hrvatskom reveru Plenkovića?!

Ne u moje ime!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...