PRAVOVREMENA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE: Sramotni stavovi Krešića čine nekvalifikovanim za poziciju

Njegove sramotne pozive na daljnju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije BiH okarakterisali su kao destruktivne, neodgovorne i nedosljedne izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar euroatlantskih institucija.

  • Politika

  • 31. Avg. 2024  31. Avg. 2024

  • 1

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini stigla je reakcija na izjave novinara Zorana Krešića u kojoj je naveo kako želi vraćanje tzv. Herceg-Bosne. 

Njegove sramotne pozive na daljnju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije BiH okarakterisali su kao destruktivne, neodgovorne i nedosljedne izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar euroatlantskih institucija.

"Ne samo da su njegovi prijavljeni pozivi na obnovu Herceg-Bosne opasni i antidaytonski, oni su uvredljivi i regresivni, nego ga, po našem mišljenju, čine i nekvalificiranim za bilo koju poziciju u javnom emitiranju", navode iz Ambasade.

Politički lideri, dodaju, moraju prestati sklapati dogovore koji potkopavaju funkcionalnost institucija i ignoriraju interese svih konstitutivnih naroda zarad promicanja vlastitih, uskih političkih interesa.

Podsjetit ćemo, Zoran Krešić, potencijalni član Upravnog odbora RTV Federacije Bosne i Hercegovine je izjavio kako bi on "da predstavlja nešto", apsolutno zablokirao cijelu državu.

"Apsolutno cijelu državu!", kako je naglasio pa dodao:

"I, nijedan se politički, ni bilo kakav drugi proces, ne bi događao. Ja želim da se vrati Herceg Bosna! BiH je brak u kojem mi ne želimo učestvovati! Na kraju krajeva, ovdje se događa sukob civilizacija. Iskreno, očekujem od HDZ-ovaca i drugih koji su na vlasti, da rade na, blago rečeno, rušenju Federacije, na što većem njenom slabljenju, jer bi to, makar kad bih se ja pitao, bio strateški interes Hrvata", kazao je, između ostalog, Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...