NEVJEROVATAN ISTUP VUČIĆA, OPOMENUO JE JAKOVA MILATOVIĆA: "Ti govoriš srpskim jezikom"

"A mi želimo da budemo dio EU. Razumijem sve što Aleksandar kaže, ali bi bilo lakše da imamo optimistu za predsjednika Srbije, nego pesimistu", rekao je Milatović. 

  • Regija

  • 31. Avg. 2024  

  • 3

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usaglasili su se kako obojica govore srpskim jezikom.

"Mislim da je Srbija kao najveća ekonomija na Balkanu je prirodno važna. Znate, mi da svi govorimo praktično istim jezikom", rekao je Milatović, a Vučić ga je prekinuo, rekvaši?

"Srpskim jezikom. Ti govoriš srpskim jezikom".

"Da, govorim", odgovorio je Milatović i nastavio:

"To je praktično lingivistički jezik isti. Zovu ga drugačije, neki ga zovu... Ali to nije problem", rekao je Milatović, prenosi podgorička Pobjeda.

"Ali to je srpski", dodao je Vučić.

Za Milatovića je problematično to što imamo nejasnu poruku - gdje Srbija želi da bude. Tvrdi da je za Crnu Goru bilo teško da uvede sankcije Rusije, jer je prije pet godina, 30 posto turista dolazilo iz Rusije, ali to je stvar usklađivanja vanjske politike EU.

"A mi želimo da budemo dio EU. Razumijem sve što Aleksandar kaže, ali bi bilo lakše da imamo optimistu za predsjednika Srbije, nego pesimistu", rekao je Milatović. 

Vučić mu je odgovorio da su njegove poruke o EU putu vrlo jasne. 

"To se dobro uklapa u vaše priče. Vi ne biste mogli biti tako dobri, da nema loše Srbije", rekao je Vučić.

"Bio optimista ili ne, vi znate da sam ja u pravu", dodao je. 

Rekao je da vjeruje da će Ukrajina biti članica EU prije 2030.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...