SPEKTAKULARNA POBJEDA BARCELONE: Trijumfovali nad Valladolidom sa 7:0

Briljirao je Raphinha, brazilski krilni napadač koji je do hat-tricka došao golovima u 20., 64. i 72. minuti

  • Sport

  • 31. Avg. 2024  

  • 0

Barcelona je na domaćem terenu pobijedila Valladolid 7:0 u četvrtom kolu La Lige.

Briljirao je Raphinha, brazilski krilni napadač koji je do hat-tricka došao golovima u 20., 64. i 72. minuti. Robert Lewandowski pogodio je u 24. minuti, Jules Kounde u nadoknadi prvog dijela, Dani Olmo u 83. minuti, a Ferran Torres u 85. minuti.

Uz tri gola, Raphinha je asistirao Olmu i Torresu.

Barcelona je time pod novim trenerom Hansijem Flickom nastavila niz sjajnih rezultata u španskom prvenstvu. Prije današnjeg susreta savladala je Valenciju (1:2), Athletic Bilbao (2:1) i Rayo Vallecano (1:2) pa sada ima maksimalnih 12 bodova.

Podsjetimo, Olmu je ovo bio drugi susret za Barcelonu u koju je stigao ovog ljeta iz RB Leipziga.

Katalonski klub imao je poteškoće s njegovom registracijom zbog financijskih problema. Kada je napokon dobio pravo zaigrati, zabio je za pobjedu nad Rayom u debiju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...