"IMATE NAŠU APSOLUTNU PODRŠKU": Mladi Trnova stali uz Ibru Berila

"Imate našu apsolutnu podršku, vjerujemo u Vas i nadamo se da ćemo ovu borbu zajedno nastaviti i da će pravda pobijediti".

  • Politika

  • 02. Sep. 2024  

  • 1

"Snažno podržavamo našeg načelnika koji je kroz svoj rad nesebično isticao važnost poboljšanja životnog standarda mladih Općine Trnovo", stoji u saopćenju četiri nevladine organizacije koje tvrde da okupljaju mlade Trnova. 

Ističu da, kao mladi koji su temelj budućnosti i najvažnija investicija društva, "osjećamo odgovornost i moralni dug da pružimo podršku Ibru Berilu, koji je obavljaući načelničku funkciju, prepoznao vrijednost i ključnu ulogu mladih u izgradnji prosperitetne i napredne zajednice".

Četiri udruženja tvrde da je Berilo "za vrijeme trajanja svojih mandata bio posvećen stvaranju okruženja u kojem mladi mogu da ostvare svoje potencijale, razvijaju svoje vještine i budu aktivni učesnici u društvenom, ekonomskom i kulturnom životu".

"Načelnik Ibro Berilo, kao dugogodišnji prosvjetni radnik, ponajviše je ulagao i potencirao kvalitetno obrazovanje mladih kroz razne programe stručnog usavršavanja, volontiranja i stipendiranja", ističu potpisnici saopćenja. 

Posebno naglašavaju i da su im "Berilova vrata uvijek bila otvorena". 

Predstavnici četiri udruženja navode i da im je potreban načelnik kao što je Berilo. 

Podsjećaju i na izjavu tadašnjeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna, koji je još 2003. godine istakao turističke potencijale Bjelašnice, a to je - kažu - prepoznao i Berilo i predano radio na ostvarenju tog projekta.

"Načelniče, obećavamo Vam da ćemo se boriti za Općinu Trnovo baš onako kako ste Vi uvijek radili, radeći na stvaranju uslova u kojima će svako mlado lice moći da ostvari svoje snove, da se obrazuje, zaposli i osnuje svoju porodicu.

alt

Imate našu apsolutnu podršku, vjerujemo u Vas i nadamo se da ćemo ovu borbu zajedno nastaviti i da će pravda pobijediti", navode potpisnici saopćenja. 

Početkom prošlog mjeseca, u okviru akcije "Incitat", uhapšen je i Berilo. Tereti ga se za pronevjere i zloupotrebu položaja. Berilo je opet kandidat za načelnika Općine Trnovo i na ovim lokalnim izborima, ispred SDA, ovog puta, a u toku svoje političke karijere u više navrata je mijenjao političke stranke. U svojoj političkoj karijeri je od 1978. do 1985. godine bio član Saveza komunista, zatim od 1992. do 2002. godine član SDA. Od 2004. do 2011. godine je bio član Stranke za BiH, od 2012. do 2016. godine bio je član SDP-a da bi 2016. godine ponovo postao član Stranke demokratske akcije (SDA). Berilo slovi i za jednog od najbogatijih političara u Bosni i Hercegovini. U imovinskom kartonu kojeg je prijavio prilikom izbora za načelnika 2020. godine, Berilo je prijavio da je 2020. godine primio platu u iznosu od 41.621,59 KM i honorar od 20.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...