PRETIS NA “RAKETNI POGON”: Kompanija bilježi historijski rezultat

Kompanije iz oblasti namjenske industrije ove godine bilježe sjajne rezultate

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2024  

  • 0

Kompanija Pretis iz Vogošće, jedan od lidera domaće namjenske industrije, ostvarila je u prvoj polovini ove godine ukupne prihode od oko 51,3 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Ovo je veliko povećenje u odnosu na 39,3 miliona iz istog perioda prošle godine.

Poređenja radi, 2022. su ukupni prihodi za cijelu godinu iznosili oko 53 miliona KM, a godinu prije toga 45 miliona maraka.

To govori da je Pretis udvostručio prihode u samo dvije godine. Ako u drugom dijelu godine ponove rezultat iz prve polovine, to će značiti da će preći iznos od 100 miliona KM prihoda u jednoj godini, što će biti historijski rezultat.

U prvoj polovini ove godine firma je poslovala s dobiti od 11,8 miliona maraka, što je također rast u odnosu na oko 8 miliona maraka iz istog perioda prošle godine.

Namjenska industrija Bosne i Hercegovine je u velikom usponu a mnoge kompanije bilježe sjajne rezultate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...