FRONTMEN "RIBLJE ČORBE": Bora Đorđević preminuo u 72. godini

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na zvaničnoj Facebook stranici Riblje čorbe

  • Estrada

  • 04. Sep. 2024  04. Sep. 2024

  • 7

Borisav Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je danas u 72. godini.

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na zvaničnoj Facebook stranici Riblje čorbe.

Poštovani prijatelji, s tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru, dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević, 1. 11. 1952. - 4. 9. 2024.", napisano je.

On je prošlog mjeseca hospitalizovan u Kliničkom centru Ljubljana. Njegov menadžer Bane Obradović je naveo da je bio intubiran zbog komplikacija uzrokovanih hroničnom opstruktivnom bolešću pluća.

Njegova supruga Dubravka Milaković ga je svakodnevno posjećivala u bolnici. Ostatak porodice se nije oglašavao.

Od Đorđevića se oprostio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je, svojom pjesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji. Neka mu je vječna slava i Bog da mu dušu prosti. Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u desetljećima koja dolaze", napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Bora Čorba rođen je u Čačku 1952., a bio je glavni vokal i tekstopisac popularne grupe Riblja Čorba, koja je osnovana 1978. Bio je jedan od najpoznatijih glazbenika srpske i jugoslavenske rock scene, a bio je član raznih pop i rock grupa tokom 1970-ih - Zajedno, Suncokret i Rani Mraz (zajedno s Đorđem Balaševićem).

Iza sebe ima tri braka. S Draganom Đorđević ima sina Borisa, a s njima je živjela i Tamara, Draganina kći iz prethodnog braka. S njom se razveo 2007., a drugi brak uslijedio je s 26 godina mlađom Aleksandrom 2009. I s njom se razveo nakon četiri godine braka. Posljednjih godina bio je u braku s Dubravkom, s kojom je živio u Ljubljani.

  

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...