HITOVI SEZONE: Tri najmodernije boje koje ćemo nositi cijelu jesen

Da, jesen je tako divno godišnje doba, a kada su u pitanju trendi boje koje su veoma moderne i popularne, sve se svodi na sljedeće tri.

  • Žena

  • 05. Sep. 2024  

  • 0

Ona nam donosi prekrasne prirodne boje, ali i par popularnih boja koje su hit sezone. Da, jesen je tako divno godišnje doba, a kada su u pitanju trendi boje koje su veoma moderne i popularne, sve se svodi na sljedeće tri.

Svježe

alt
Maslinasto zelena, koja često asocira na prirodu i zemlju, jedna je od najpopularnijih boja u modnom svijetu ove sezone. Ova boja, koja spaja nijanse zelene i smeđe, pruža sofisticiranu i elegantnu alternativu neutralnim bojama poput crne, sive ili bež.

 

alt
Njena univerzalnost čini je idealnim izborom za različite prilike, bilo da se radi o svakodnevnim kombinacijama ili posebnim prilikama. Osim toga, maslinasto zelena ima sposobnost da doda dozu suptilne elegancije svakom stajlingu, čineći je neizostavnim elementom u garderobi.

alt
Ova divna boja odlično se uklapa sa širokim spektrom drugih boja, što je čini izuzetno prilagodljivom u kombinacijama. Možete je kombinovati sa svijetlim nijansama poput bijele, krem ili svijetlosmeđe, za ležerniji izgled, dok uparivanje sa tamnijim tonovima, poput crne, tamnoplave ili bordo, može stvoriti sofisticiraniji i ozbiljniji stajling. Ona, takođe, izgleda sjajno uz metalik boje, poput zlata ili srebra, što dodaje dozu luksuza vašem izgledu.

 

alt
Možete je naći na raznim komadima garderobe, od jakni i kaputa do haljina, hlača i suknji. Jakne u ovoj boji postale su klasik koji svaki ormar treba da ima. One su praktične, udobne te daju dozu suptilne elegancije svakom casual stajlingu.

alt
Maslinasto zelena haljina, s druge strane, može biti savršen izbor za večernje izlaske, jer kombinuje smirenost i eleganciju, stvarajući izbalansiran, ali upečatljiv izgled.

 

alt
Aksesoari u maslinasto zelenoj takođe su odličan način da unesete ovu boju u svoj stajling. Torbe, cipele ili šalovi u ovoj nijansi mogu biti suptilan, ali efektan dodatak koji osvježava cjelokupni izgled.

alt
Takođe, ova boja je zahvalna i iz razloga što se lako može kombinovati s različitim teksturama, poput kože, vune ili svile, a što dodatno pojačava njen svestrani karakter.

 

alt
Ukoliko vam je cilj da ove jesenje sezone unesete dašak sofisticiranosti i svestranosti u svoj svakodnevni stajling, maslinasto zelena je boja koja ne bi trebala biti zanemarena. Bez obzira na sezonske trendove, ona ostaje vječni favorit zbog svoje bezvremenske privlačnosti i sposobnosti da se prilagodi svakom stilu i prilici.

alt
Dodavanjem nekoliko ključnih komada u ovoj boji u svoju garderobu, osiguraćete da uvijek budete u trendu, ali s jedinstvenim, ličnim pečatom.

 

Raskošno

alt
Tople neutralne boje pretežno su u prvom planu tokom jesenje sezone (bordo, boja senfa, smeđa i sve njene verzije), a ova jesenja sezona rezervisana je za jednu od najljepših, a to je čokoladno smeđa.

alt
Čokoladno smeđa je sve sem neupadljiva – ona nije atraktivna kao crvena, ali vam može pomoći da dobijete raskošan stajling pa čak i da mu dodate dozu luksuza te da cjelokupni stajling podignete na viši, moderniji nivo.

 

alt
Ukoliko vam je cilj da u svoj stajling dodate boju koja je neutralna, a ujedno je veoma topla i privlačna, onda je ovo jedna od najboljih opcija.

alt
Pored toga, imajući u vidu kako je ovo neutralna nijansa, ona se odlično slaže sa gotovo svim bojama, bilo da je riječ o svjetlijim ili zagasitijim.

 

alt
Ono što je odlično kod ove boje jeste da ona dolazi iz toplog spektra pa je možete kombinovati čak i sa drugim nijansama smeđe – dobićete monohromatski stajling koji je idealna opcija za gotovo pa sve prilike.

alt
Čokoladno smeđa ima, takođe, par nijansi, a koje mogu biti za nijansu tamnije ili svjetlije od same čokoladno smeđe, a jednako su privlačne i raskošne i idealne za kombinovanje sa svim drugim bojama.

 

alt
Jedno je sasvim sigurno, a to je da s ovom bojom nikada nećete pogriješiti. Kada je u pitanju kombinovanje, opcije su i više nego mnogobrojne, a čokoladno smeđa će bilo kojem stajlingu pružiti toplu i privlačnu notu, kao rijetko koja druga boja.

Vruće

alt
Želite da budete u centru pažnje? Ove jesenje sezone to je jednostavnije nego ikada ranije, jer je crvena jedna od popularnih boja na koju je potrebno da obratite pažnju, naravno ako vam je cilj da imate trendi stajling.

 

alt
Crvena je jedna od onih boja koje neke žene uopšte ne preferiraju (i dalje mislimo kako je to veoma pogrešno), a ukoliko je pak volite, onda znate koliko je ova boja svestrana i upečatljiva.

alt
Crvenu ne morate nositi od glave do pete kako biste bile u centru pažnje – veoma često dovoljno je da dodate tek par malih detalja (recimo, torba i cipele) da biste to postigle. Čak i crveni karmin će izazvati pažnju.

 

alt
Crvena je i veoma zahvalna za kombinovanje sa drugim bojama, bilo da one dolaze iz neutralnog ili pak vatrenog spektra boja. Naravno, ukoliko se odlučite za ovu drugu varijantu, potrebno je napomenuti kako ona ipak nije primjerena svim prilikama.

alt
Crvena je jedna od vodećih nijansi ove sezone, a štogod da odaberete u ovoj prekrasnoj boji, sigurno nećete pogriješiti – suknja, haljina, aksesoari ili nešto sasvim treće, zaista je nebitno, sve dok je riječ o crvenoj boji.

 

alt
Na kraju, dodaćemo i to kako se žene koje nose komade garderobe crvene boje smatraju ženama koje su pune samopouzdanja, a vi same birajte one komade koji će vas istaknuti u odnosu na okolinu i u kojima se osjećate fantastično.

alt
Ona jeste intenzivnija u odnosu na druge boje, ali je i jedna od onih koje su zadužene da svaki stajling istaknu, utople i učine upečatljivijim. Uživajte u ovoj boji ove sezone, bez obzira da li birate komade garderobe ili aksesoare na kojima je zastupljena.

(minimagazin.info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...