MILIČEVIĆ ZATRAŽIO OSTAVKU VIŠKOVIĆA: "Trenutna Vlada nije sposobna da vodi Republiku Srpsku"

On je dodao da je korupcija u Vladi uzela maha, a afere koje potresaju Republiku Srpsku samo potvrđuju koliko je kriminal postao osnovni metod rada ove vlasti.

  • Politika

  • 05. Sep. 2024  05. Sep. 2024

  • 0

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Milan Miličević, zatražio je hitnu ostavku premijera Radovana Viškovića i njegove Vlade zbog, kako je naveo, "katastrofalnog upravljanja javnim finansijama" i nesposobnosti da zaustave raspad sistema koji gura Republiku Srpsku u ekonomsku ali svaku drugu propast.

"Iako je Milorad Dodik ugurao Viškovića da još dvije godine bude na čelu Vlade, Viškoviću je vrijeme da pokaže odgovornost i podnese ostavku. Trenutna Vlada nije sposobna da vodi Republiku Srpsku. Deficit je samo za prošlu godinu iznosio preko 300 miliona KM, a čak 806 miliona KM budžeta je pokriveno novim zaduženjima. Ova vlast samo proizvodi dugove i uništava budućnost Republike Srpske," izjavio je Miličević.

On je dodao da je korupcija u Vladi uzela maha, a afere koje potresaju Republiku Srpsku samo potvrđuju koliko je kriminal postao osnovni metod rada ove vlasti.

"Odlaganje poreskih dugova od 270 miliona KM i rast kamatnih stopa na obveznice na 6% pokazuje da investitori više nemaju povjerenja u finansijski sistem Republike Srpske. Ovakva situacija će uskoro ugroziti redovne isplate plata i penzija, i gura našu zemlju u sve veću neizvjesnost."

Miličević je upozorio i na masovan odlazak stanovništva iz Republike Srpske zbog sve veće finansijske i političke nestabilnosti.

"LJudi bježe iz Republike Srpske jer ne vide budućnost u sistemu koji je zahvaćen kriminalom, korupcijom i nesposobnom vladom. Viškovićeva Vlada mora podnijeti ostavku – svaki dan njihovog ostanka na vlasti je novi korak u propast za naš narod i našu zemlju. Viškoviću, budi odgovoran i podnesi ostavku – reci 'mi to ne znamo' i ostavi Srpsku da se oporavi," zaključio je Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...