GENERACIJA Z IMA NOVU ORIJENTACIJU: Znate li šta je abroseksualnost?

Abroseksualnost je pojam koji opisuje seksualnu orijentaciju koja varira i mijenja se tijekom vremena

  • Sex i grad

  • 06. Sep. 2024  

  • 0

Emma Flint, novinarka iz Velike Britanije, suočava se s brojnim negativnim komentarima i kritikama nakon što je javno otkrila da je abroseksualka. 

32-godišnjakinja je za Metro rekla da je naišla na osudu čak i njoj bliskih ljudi koji su joj govorili da je to "izmislila" i da takvo nešto "ne postoji".

Otkrila je i da je na početku zbunjivala i samu sebe. Nekih dana bi se osjećala kao lezbijka, dok bi se drugih dana osjećala više kao biseksualka, a zatim i hetereoseksualka. Zatim je shvatila da je njena seksualnost fluidna. Inače, abroseksualnost je posljednjih mjeseci česta tema i na TikToku. Brojni pripadnici generacije Z podijelili su svoja iskustva i zaključili da su abroseksualni.

Abroseksualnost je pojam koji opisuje seksualnu orijentaciju koja varira i mijenja se tijekom vremena. Osobe koje se identificiraju kao abroseksualci mogu u različitim razdobljima osjećati privlačnost prema različitim spolovima, a ta privlačnost može biti kratkoročna ili dugotrajna.

Ono što ovu orijentaciju čini specifičnom jest fluidnost u seksualnim preferencijama, bez jasnog vremenskog okvira za promjene – one mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko godina. Abroseksualci ne osjećaju stalnu privlačnost prema određenom spolu, već njihova orijentacija oscilira.

Primjerice, osoba može u jednom trenutku biti privučena ženama, a kasnije muškarcima, ili se u nekom razdoblju identificirati kao aseksualna, bez osjećaja seksualne privlačnosti. 

Abroseksualnost se razlikuje od drugih seksualnih orijentacija poput panseksualnosti ili poliseksualnosti po tome što kod abroseksualaca postoji promjenjivost u privlačnosti prema određenim spolovima. Kod panseksualnosti, privlačnost je stalna bez obzira na spol ili rodni identitet, dok kod abroseksualnosti te preferencije fluktuiraju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...