UZ DEGUSTACIJU DOMAĆIH VINA: Krišto domaćica tradicionalne manifestacije "Diplomatska berba grožđa 2024."

Prisutni zvaničnici i ambasadori su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, a potom i degustirali domaća vina.

  • Vijesti

  • 06. Sep. 2024  06. Sep. 2024

  • 1

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je bila domaćin na tradicionalnoj manifestaciji "Diplomatska berba grožđa" u Mostaru.

Izraženo je posebno zadovoljstvo tom manifestaciju, jer je Grad Mostar ove godine nositelj titule Evropskog grada vina Dionisio.

Dokaz je to, ne samo kvaliteta vina proizvedenih na mostarskom području, već i posvećenosti Mostara očuvanju i promociji vinogradarske baštine.

Ta titula također predstavlja priznanje za cjelokupnu Vinsku cestu Hercegovine, kulturnu rutu koja osim Mostara obuhvata Čitluk, Ljubuški, Čapljinu, Stolac i Trebinje.

Vinska cesta Hercegovine članica je panevropske kulturne rute Iter Vitis Vijeća Evrope, koja promoviše neke od najistaknutijih evropskih vinskih destinacija uz njihove jedinstvene krajolike, autentičan način života, te kulturno-istorijsku i materijalnu baštinu.

Prisutni zvaničnici i ambasadori su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, a potom i degustirali domaća vina.

Tradicionalna manifestacija berbe grožđa već godinama se organizuje kako bi se strani i međunarodni zvaničnici bolje upoznali sa svim potencijalima i vrijednostima, ali i s turističkom i privrednom ponudom u Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...