ČUBRILOVIĆ SE UKLJUČIO U KAMPANJU: "Očekujemo više od 100 odbornika"

"Očekujemo da ova kampanja protekne u miru i u duhu naše politike, a to je politika kompromisa, jedinstva, stabilnosti", istakao je Čubrilović.

  • Politika

  • 06. Sep. 2024  

  • 0

Predsjednik Demosa-a Nedeljko Čubrilović rekao je da očekuje da će ova stranka imati više od stotinu odbornika u parlamentima 56 lokalnih zajednica u RS, u kojima učestvuju na izborima sa svojim listama.

Čubrilović je večeras u Doboju ozvaničio početak kampanje ove stranke za lokalne izbore u oktobru i poručio da je Demos dobro pripremio kampanju.

"Očekujemo da ova kampanja protekne u miru i u duhu naše politike, a to je politika kompromisa, jedinstva, stabilnosti", istakao je Čubrilović.

Nosilac liste Demosa za Skupštinu grada Doboj Slađan Јović rekao je da ta stranka nastupa pod sloganom "Doboj prije svega - bez dileme", da imaju program za razvoj ove lokalne zajednice, te da po okončanju izbornog procesa očekuje pet odbornika koji će biti korektivni i odlučujući politički faktor u lokalnom parlamentu.

Јović je naveo da lista koju predvodi ima 36 kandidata koji predstavljaju sve strukture građana Doboja i da su u odnosu na prethodni period evidentirali značajan rast broja simpatizera.

On je dodao da Demos na izborima za gradonačelnika Doboja podržava kandidata SNSD-a Borisa Јerinića.

Nakon predstavljanja kandidata, Čubrilović i Јović simbolično su pustili balone sa dobojske tvrđave Gradina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...