NE SAMO DEKLARATIVNO: NES zvanično podržao Muamera Bandića za načelnika Novog Sarajeva

Salihagić kao aktuelni vijećnik u Novom Sarajevu prenio je Bandiću sve probleme s kojima su se suočavali i suočavaju građani ove općine, ali i vijećnici proteklih četiri godine.

  • Politika

  • 07. Sep. 2024  

  • 0

Na današnjem susretu predsjednika Općinskog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) Nedima Salihagića i kandidata za načelnika općine Novo Sarajevo Muamera Bandića (Stranka za BiH) potvrđena je puna podrška NES-a Bandićevoj kandidaturi.

alt

Salihagić kao aktuelni vijećnik u Novom Sarajevu prenio je Bandiću sve probleme s kojima su se suočavali i suočavaju građani ove općine, ali i vijećnici proteklih četiri godine. Vijećnik NES-a Nedim Salihagić je kazao:

"Od Bandića očekujemo da radi sve suprotno onome što je radila aktuelna vlast, da bude otvoren prema građanima i partnerima koji ga podržavaju. To mi je i obećao, zato ova podrška neće biti samo deklarativna, nego ćemo u punom kapacitetu podržati Muamera kako bismo omogućili promjene u Novom Sarajevu. Jer, zajedno smo jači".

Bandić je zahvalan što u NES-u može imati partnera da realizuje programsku viziju.

"Stranka za BiH i NES pokazali su da se može graditi partnerstvo zasnovano na zdravim načelima i povjerenju, bez da se opterećuje isključivom brigom za podjelu fotelja. Moram reći da sam sretan što sam na isto naišao u kantonalnim rukovodstvima SDA i DF-a. Siguran sam da to građanima šalje poruku jedinstva političkog bloka koji nije htio da se kocka sa njihovom, ali ni sa sudbinom države. Sada ćemo na lokalnoj priči pokazati zajedničku snagu i krenuti mijenjati Novo Sarajevo na radost svih građana", poručio je Bandić.

Salihagić i Bandić pozvali su građane Novog Sarajeva da 6. oktobra svoj glas iskoriste kao mogućnost i pravo da promijene vlast.

"Podržite Muamera Bandića za načelnika Novog Sarajeva jer vaše povjerenje bit će njegova obaveza da unaprijedi život u našoj općini Novo Sarajevo", poruka je iz NES-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...